4 cauze ale caderii excesive a parului la caini
Caderea excesiva a blanitei cainelui tau poate fi cauzata de mai multi factori de natura fizica sau emotionala. Iata care sunt cele mai intalnite cauze care stau la baza caderii excesive a blanii cainelui tau.

Puricii


Primavara este sezonul parazitilor, iar puricii nu fac exceptie. In acest anotimp fiecare animale are nevoie de o vizita la medicul veterinar. Poti verifica acasa daca prietenul tau blanos are purici. De obicei, puricii pot fi descoperiti in blanita din jurul cozii sau pe abdomenul cainelui tau. Pielea poate fi iritata in locurile in care cainele tau are purici.
Cand animalul tau de companie are purici, acesta are nevoie de o deparazitare externa.  Exista mai multe solutii pentru a face deparazitarea externa a cainelui tau, iar printre acestea se numara zgarda antiparazitara pentru caini, samponul antiparazitar, pipetele antiparazitare si pudra antiparazitara. Medicul tau veterinar te va indruma catre cea mai buna optiune pentru cainele tau!

Alergiile alimentare


Alergiile se numara printre motivele principale pentru care cainelui tau ii cade blana. Acestea se datoreaza in principal tipului de hrana pe care animalul tau il consuma. Este recomandat un consult la medicul veterinar pentru stabilirea dietei potrivite in functie de ingredientele care ii provoaca alergia cainelui tau.
Hrana hipoalergenica ii asigura cainelui tau toti nutrientii de care acesta are nevoie, insa nu contine ingredientele cu potential alergogen. Pe scurt, reduce semnificativ riscul ca organismul sa creeze o sensibilitate la componentele hranei.

Raia


Raia este o afectiune a pielii cauzata de acarieni. Aceasta boala afecteaza multe animale. Tratamentele pot diferi in functie de tipul bolii si de severitatea acesteia, insa medicul veterinar stabileste tratamentul adecvat in urma unui consult. Consultul consta in exameul fizic, prelevarea unor mostre de piele infectata, stabilirea tratamentului si, ulterior, administrarea acestuia.

Comportamentul


Cand cainele este stresat sau anxios, acesta poate dezvolta un comportament nesanatos. Scarpinatul excesiv este unul dintre motivele principale ale caderii excesive a blanitei. Trebuie tratate cauzele care stau la baza acestui comportament. Cainele trebuie dus la veterinar in aceasta situatie pentru a descoperi ce cauzeaza scarpinatul excesiv si pentru a i se recomanda tratamentul corespunzator.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: