10 modalitati prin care pisica ta iti arata ca te iubeste
Pisicile isi iubesc nespus stapanii. Atat de mult, incat le place sa isi arate afectiunea. Felul in care pisica isi arata afectiunea difera fata de modul in care oamenii isi arata iubirea. In lumea pisicilor, exista multe modalitati de exprimare, fiind incluse si aceste 10 moduri de expunere a sentimentelor:

1. Torc


Cel mai comun mod prin care isi exprima dragostea fata de stapan este torsul. Pisicile par sa aiba un mic motoras in interior, care porneste atunci cand sunt relaxate sau le place ceva. Mereu auzi un zgomot atunci cand iti perii pisica. Curios este faptul ca torsul poate aparea si cand pisica ta este nervoasa, insa aceasta reactie nu este atat de comuna.

2. Tavaleala


Copiii tin sa se rostogoleasca pe jos in cazul unui act de furie, insa daca o pisica face asta, sunt foarte fericite ca te vad. Pisicile pot alerga sau veni usor spre tine, apoi se tavalesc pe jos. Acesta este un gest de iubire si inseamna ca vor atentie, in special atunci cand iti arata burtica.

3. Mangaiatul


Atunci cand pisica isi atinge obrajii de tine sau de un obiect, cand iti atinge capul cu fruntea ei sau isi freaca capul de tine, toate acestea sunt modalitati de a te insemna, cum ca-i apartii. Pisicile fac asta atunci cand iubesc ceva sau pe cineva. Pot practica aceste gesturi pe celelelalte animale sau pe omul preferat.

4. ,,Zgariatul”


Zgariatul are legatura cu parfumul stapanului si reprezinta semne vizibile de proprietate pentru o pisica. Fii atent atunci cand pisica ta incepe sa isi foloseasca gherutele ascutite si sa traga de tesaturi, canapele sau fotolii. Cele mai importante parti pe care o pisica le zgarie sunt asociate cu stapanul.

5. Framantarea


Stiti atunci cand pisica isi deschide pernutele, unghiutele incep sa isi faca aparitia si impinge in ceva pufos? Acest obicei isi are originea in copilarie, cand impingea sanul mamei pentru a se alapta. Pisicile adulte continua sa faca asta atunci cand se simt cele mai relaxate si iubite. Asta se intampla atunci cand sunt mangaiate de propriul stapan. Interpreteaza aceasta framantare ca pe un gest de adoratie.

6. Vanatoarea si gasirea pradei


Pisicile sunt adorabile, insa sunt mici carnivore, carora nu le lipseste instinctul de vanatoare. Pisicile pot prinde orice: de la jucarii la soareci si deseori impart premiul cu cei pe care ii iubesc. Pisicile care vin la tine cu o capura, merita laudate. Nu iti vor aduce niciodata aceste cadouri, daca nu te iubesc.

7. Joaca


Pisicutele dau dovada de o pura fericire, iar cel mai potrivit partener de joaca este unul in care au incredere si pe care il iubesc. Unele pisici pot controla efectiv interactiunea prin miscari scurte si rapide, tocmai pentru a fi nevoit sa vii dupa ele si sa incepi sa te joci cu ele.

8. Dormitul


Pisicile dorm cca. 16 ore pe zi. Pentru ca sunt vulnerabile in timpul somnului, locul unde pisicile aleg sa traga un pui de somn, trebuie sa fie sigur. Nu exista dovada mai mare de iubire din partea pisicii tale decat alegerea palmelor tale loc perfect pentru dormit.

9. Ochi iubitori


Ochii unei pisici sunt uriasi, din cauza faptului ca ochii reprezinta un avantaj pentru supravietuire. Totusi, acestia sunt foarte vulnerabili. Pisicile isi apropie fata si isi deschid ochii inaintea unei persoane careia ii acorda mare incredere si careia ii poarta o mare iubire. O usoara clipire din ochi din celalalt colt al camerei este considerata un sarut din partea unei pisici.

10. Mieunatul


Pisicile rar miauna la alte pisici. Pisica ta adulta face vocalize in special cand interactioneaza cu oamenii. Precum noi, oamenii, pisicile nu vorbesc cu cei pe care nu ii plac. Chiar daca te innebuneste cu mieunatul, aminteste-ti ca interactioneaza cu tine din iubire.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: