Șampoanele fără parabeni și sulfați pentru câini

            Pielea câinilor, ca și la oameni, este cel mai mare organ și orice folosim poate fi absorbit în corp, prin piele și în fluxul sanguin.  Din aceste motive trebuie să acordăm o atenție deosebită în alegerea șampoanelor cu care spălam periodic patrupezii.

           Este binecunoscut de iubitorii de animale că alegerea șamponului se face după diferite criterii precum: vârstă, tipul de blana (lungă, scurtă, dreaptă/creață), culoarea blănii, sensibilitatea pielii (dermatite/alergii), dar nu țoață lumea știe și ce ar trebui să evite. Iată 2 categorii de ingrediente ce ar trebui evitate: parabenii și sulfații.

            PARABENII sunt compuși chimici ai acidului para-hidroxibenzoic și sunt folosiți drept conservanți, fiind prezenți în foarte multe produse. Sunt folosiți pentru a lupta împotriva bacteriilor și ciupercilor, sunt disponibili pe scară largă, iar costul de fabricație este mic. Majoritatea parabenilor utilizați drept conservanți sunt fabricați de om și nu sunt de origine naturala.

            Câinii au mai puține straturi de piele decât oamenii și un nivel diferit de echilibru al pH-ului (mai mult spre acid), așa că am putea presupune că, daca un compus este ușor absorbit prin pielea unui om, acesta vă fi și mai ușor de absorbit prin pielea câinelui tău.

            Diferite studii științifice demonstrează că aceștia pot provoca iritații severe ale pielii și blănii câinilor, deși se găsesc în multe produse de îngrijire a animalelor de companie. Medicii veterinari au raportat o creștere a bolilor hormonale și a ratelor de cancer.

            Parabenii cauzează, de obicei, dermatita de contact și chiar daca nu pun viață în pericol, poate fi extrem de inconfortabil pentru câinele dvs. Cei mai sesibili dintre patrupezi pot avea reacții mai severe, având nevoie de îngrijire medicală mai serioasă.

            SULFAȚII se găsesc în majoritatea produselor pentru piele și creează o spumă bogată, pe care cu toții credem că este necesară pentru a curața blana câinilor. Din păcate acest ingredient este dur pentru piele și blană, și se crede că sunt absorbiți în organele interne.

Animalele expuse la sulfați pot suferi leziuni oculare, diaree, iritație severa a pielii, respirație grea, depresie și chiar moarte. Aceștia pot afecta sistemul imunitar al pielii și pot fi transformați în nitrosamine, o clasă puternică de agenți cancerigeni. Sulfații pot rămâne în organism până la cinci zile și pot menține nivelurile reziduale în inimă, plămâni, ficat și creier.

            Aceste substanțe chimice sunt foarte răspândite în industria produselor pentru animale de companie, deoarece sunt ieftine, reduc costurile de producție și oamenii cred că așa ar trebui să se comporte un produs de spălat. Această spumă este creată prin adăugarea agenților sintetici din parabeni și sulfați și, deși nu pun în pericol viața animalului, îndepărtează uleiurile naturale de pe pielea sensibila a câinelui tău, lăsând blana uscată și mai deteriorată decât înainte.

            Recomandat este că șampoanele și produsele de îngrijire să fie cât mai naturale. Unele ingrediente benefice sunt cele precum: aloe vera, vitamina E, uleiurile naturale și esențiale (ulei de neem, ulei de eucalypt, ulei de arbore de ceai).

TAG-URI:

DISTRIBUIE: