Informatii si sfaturi
0731.777.797
0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Nimfe

Nimfele sunt foarte atragatoare, prietenoase si pot invata sau sa imite sunetele pe care le aud cu regularitate si chiar sa articuleze. Au o lungime de 40 cm, iar durata de via»õƒÉ este de 14-20 ani dar pot trece »ôi peste 25. Nimfele sunt pƒÉsƒÉri foarte pa»ônice, care pot fi »õinute ?ÆmpreunƒÉ cu alte pƒÉsƒÉri pa»ônice cum ar fi peru»ôii. DatoritƒÉ faptului cƒÉ sunt pƒÉsƒÉri care trƒÉiesc ?Æn stoluri ele ?Æ»ôi desfƒÉ»ôoarƒÉ toate activitƒÉ»õile zilnice ?ÆmpreunƒÉ, adicƒÉ se orienteazƒÉ dupƒÉ celelalte pƒÉsƒÉri din stol; se spalƒÉ ?ÆmpreunƒÉ, man?¢ncƒÉ ?ÆmpreunƒÉ etc. DatoritƒÉ faptului cƒÉ se pot acomoda foarte u?üor la orice mediu le este ?üi foarte usor sa se reproducƒÉ ?Æn captivitate au fost foarte repede apreciate ca ?üi animale de companie. Special la nimfe este cƒÉ masculul ?üi femela clocesc ouƒÉle cu schimbul, ceea ce este foarte deosebit la papagali. Nimfele sunt mature ?üi pregƒÉtite de reproducere la v?¢rsta de 9 luni, dar nu este indicat sƒÉ le lƒÉsa?£i sƒÉ cloceascƒÉ p?¢nƒÉ dupa v?¢rsta de 1 an.
Sexul unui papagal nimfa (Nymphicus hollandicus) este de multe ori o necunoscuta, mai ales pentru cei mai putin experimentati in cresterea pasarilor de companie. In primele 6-9 luni de viata femelele si masculii arata la fel, ceea ce face identificarea sexului si mai dificila. Cea mai sigura metoda de determinare a sexului este analiza ADN. Daca pasarea si-a dezvoltat penajul adult, ne putem ghida si dupa urmatoarele aspecte: masculul are culorile mai bine definite, obrajii portocalii aprins iar corpul gri inchis. Pana la prima naparlire, atat femela cat si masculul au pe partea de dedesubt a penelor din coada un model dungat iar penele de pe aripi prezinta un desen cu puncte. Dupa prima naparlire penele mascululului isi vor pierde aceste aspecte, ramanand de culoare gri inchis. Femela isi va pastra aspectul dungat al penelor din coada si cel punctat al penelor de pe aripi si dupa naparlire.
Hrana lor de bazƒÉ: mei, semin?£e de floarea soarelui (albe sau tƒÉrcate), semin?£e de c?¢nepƒÉ, semin?£e de iarbƒÉ, semin?£e de castrave?£i, semin?£e de dovleac, semin?£e de lubeni?£ƒÉ, semin?£e de spanac, semin?£e din diferite buruieni, semin?£e de ridichi, nimfelor le trebuie si hrana complementara semiumeda si vitamine pe care cel mai bine le iau din fructe ?üi legume. Printre favoritele lor se enumerƒÉ salatƒÉ verde, morcovi cu frunze, mere, porumb ?ÆncƒÉ necopt pe ?ütiulete, cozi de ardei cu semin?£e, cartofi, orez, semin?£e de soc, nuci, struguri, mandarine, portocale, vi?üine, prune, ardei, sfeclƒÉ ro?üie, castrave?£i, mazƒÉre.
Lasa un comentariu

Sorry, you must be logged in to post a comment.