Nimfe

Nimfele sunt foarte atragatoare, prietenoase si pot invata sau sa imite sunetele pe care le aud cu regularitate si chiar sa articuleze. Au o lungime de 40 cm, iar durata de viață este de 14-20 ani dar pot trece și peste 25. Nimfele sunt păsări foarte pașnice, care pot fi ținute împreună cu alte păsări pașnice cum ar fi perușii. Datorită faptului că sunt păsări care trăiesc în stoluri ele își desfășoară toate activitățile zilnice împreună, adică se orientează după celelalte păsări din stol; se spală împreună, manâncă împreună etc. Datorită faptului că se pot acomoda foarte uşor la orice mediu le este şi foarte usor sa se reproducă în captivitate au fost foarte repede apreciate ca şi animale de companie. Special la nimfe este că masculul şi femela clocesc ouăle cu schimbul, ceea ce este foarte deosebit la papagali. Nimfele sunt mature şi pregătite de reproducere la vârsta de 9 luni, dar nu este indicat să le lăsaţi să clocească până dupa vârsta de 1 an.
Sexul unui papagal nimfa (Nymphicus hollandicus) este de multe ori o necunoscuta, mai ales pentru cei mai putin experimentati in cresterea pasarilor de companie. In primele 6-9 luni de viata femelele si masculii arata la fel, ceea ce face identificarea sexului si mai dificila. Cea mai sigura metoda de determinare a sexului este analiza ADN. Daca pasarea si-a dezvoltat penajul adult, ne putem ghida si dupa urmatoarele aspecte: masculul are culorile mai bine definite, obrajii portocalii aprins iar corpul gri inchis. Pana la prima naparlire, atat femela cat si masculul au pe partea de dedesubt a penelor din coada un model dungat iar penele de pe aripi prezinta un desen cu puncte. Dupa prima naparlire penele mascululului isi vor pierde aceste aspecte, ramanand de culoare gri inchis. Femela isi va pastra aspectul dungat al penelor din coada si cel punctat al penelor de pe aripi si dupa naparlire.
Hrana lor de bază: mei, seminţe de floarea soarelui (albe sau tărcate), seminţe de cânepă, seminţe de iarbă, seminţe de castraveţi, seminţe de dovleac, seminţe de lubeniţă, seminţe de spanac, seminţe din diferite buruieni, seminţe de ridichi, nimfelor le trebuie si hrana complementara semiumeda si vitamine pe care cel mai bine le iau din fructe şi legume. Printre favoritele lor se enumeră salată verde, morcovi cu frunze, mere, porumb încă necopt pe ştiulete, cozi de ardei cu seminţe, cartofi, orez, seminţe de soc, nuci, struguri, mandarine, portocale, vişine, prune, ardei, sfeclă roşie, castraveţi, mazăre.