American


Istoric

Istoria rasei Americană cu păr scurt se întinde pe mai bine de trei secole, începând cu o călătorie peste Oceanul Atlantic, din Marea Britanie până în America. Pisica Americană cu păr scurt este o rasă de sânge pur, care și-a câștigat reputația ca fiind o pisică muncitoare. Originile rasei cu păr scurt se regăsesc în Anglia, unde era o pisică de casă comună, excelent văzută de către posesori datorită capacității ei muncitoare, respectiv controlul strict asupra oricăror rozătoare s-ar fi aflat pe teritoriul ei. Din acest motiv a fost luată și pe vasele maritime. Din 1621 până în 1639, perioadă în care britanicii se pregăteau pentru lunga lor călătorie, pisicile americane au fost companioane excelente pentru marinari.

Aspect

Rasa Americană cu păr scurt este foarte bine cunoscută pentru sănătatea sa, pentru robustețe și pentru faptul că deține foarte puține defecte moștenite genetic. Acest lucru nu este deloc surprinzător, atâta timp cât rasa Americană cu păr scurt vine cu un istoric domestic robust. Standardul rasei scoate în evidență faptul că rasa Americană cu păr scurt este o rasă muncitoare, motiv pentru care nicio parte a corpului ei nu ar trebui să fie exagerată.

Temperament

Rasa Americană cu păr scurt este cel mai bine descrisă ca fiind o rasă situată pe un piedestal mediu, motiv pentru care, "mediu" este cuvântul cel mai des auzit atunci când se discută despre această pisică. Sunt la un nivel mediu atât în mărime, în constituție cât și în temperament. Nu este nici prea mică dar nici prea mare, nici prea iubăreață dar nici foarte distantă și nici leneșă dar nici hiperactivă. Iubitorii acestei rase au observat de-a lungul timpului că este formată din pisici cărora le place să fie ținute în brațe, dar nu vor avea nevoie de mai mult. Cu toate acestea, pisica Americană cu păr scurt are nevoie să știe că are locul ei asigurat alături de dumneavoastră, oriunde ați fi.

Caracteristici

Rasa Americană cu păr scurt este ușor de îngrijit printr-o simplă periere sau pieptănare. Acest lucru trebuie să fie făcut de câteva ori pe săptămână, pentru a îndepărta părul mort și pentru a distribui grăsimea generată de piele uniform. Tăiați unghiile cam la două săptămâni. Cu o batistă curată și umedă ștergeți-i colțul ochilor, folosind câte o parte diferită din acea batistă pentru fiecare ochi. Evitați în acest mod transmiterea infecțiilor. Urechile trebuie curățate săptămânal. Curățarea urechilor înseamnă înmuierea unei batiste într-un lichid care conține oțet și apă caldă.