American shorthair

Istoric


Istoria rasei american shorthair se intinde pe mai bine de trei secole, incepand cu o calatorie peste Oceanul Atlantic, din Marea Britanie pana in America. Pisica american shorthair este o rasa de sange pur, care si-a castigat reputatia ca fiind o pisica muncitoare.


Originile rasei cu par scurt se regasesc in Anglia, unde era o pisica de casa comuna, excelent vazuta de catre posesori datorita capacitatii ei muncitoare, respectiv controlul strict asupra oricaror rozatoare s-ar fi aflat pe teritoriul ei. Din acest motiv a fost luata si pe vasele maritime. Din 1621 pana in 1639, perioada in care britanicii se pregateau pentru lunga lor calatorie, pisicile americane au fost companioane excelente pentru marinari.


Aspect


Rasa american shorthair este foarte bine cunoscuta pentru sanatatea sa, pentru robustete si pentru faptul ca detine foarte putine defecte mostenite genetic. Acest lucru nu este deloc surprinzator, atata timp cat rasa american shorthair vine cu un istoric domestic robust. Standardul rasei scoate in evidenta faptul ca rasa american shorthair este o rasa muncitoare, motiv pentru care nicio parte a corpului ei nu ar trebui sa fie exagerata.


Temperament


Rasa american shorthair este cel mai bine descrisa ca fiind o rasa situata pe un piedestal mediu, motiv pentru care, "mediu" este cuvantul cel mai des auzit atunci cand se discuta despre aceasta pisica. Sunt la un nivel mediu atat in marime, in constitutie cat si in temperament.


Nu este nici prea mica, dar nici prea mare, nici prea iubareata, dar nici foarte distanta si nici lenesa, dar nici hiperactiva. Iubitorii acestei rase au observat de-a lungul timpului cat este formata din pisici carora le place sa fie tinute in brate, dar nu vor avea nevoie de mai mult. Cu toate acestea, pisica american shorthair are nevoie sa stie ca are locul ei asigurat alaturi de dumneavoastra, oriunde ati fi.


Caracteristici


Rasa american shorthair este usor de ingrijit printr-o simpla periere sau pieptanare. Acest lucru trebuie sa fie facut de cateva ori pe saptamana, pentru a indeparta parul mort si pentru a distribui grasimea generata de piele uniform. Taiati-i unghiile cam la doua saptamani. Cu o batista curata si umeda stergeti-i coltul ochilor, folosind cate o parte diferita din acea batista pentru fiecare ochi. Evitati in acest mod transmiterea infectiilor. Urechile trebuie curatate saptamanal. Curatarea urechilor inseamna inmuierea unei batiste intr-un lichid care contine otet si apa calda.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: